Weerbericht

De voorspellingen zijn veelbelovend

Weerbericht

Deze signalen zien we in de seizoensmodellen
Tijd voor een blik op de seizoensmodellen. Deze tonen voor de komende zomer eensgezind beduidend warmer weer dan normaal. Significante verschillen tussen de maanden zijn er dit keer niet te vinden. De kans op koel zomerweer is in alle drie de maanden klein. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er geen koele zomerweek kan voorkomen, maar warm weer zal de overhand hebben. Daarbij krijgen we waarschijnlijk meer zomerse en tropische dagen dan gebruikelijk. De korte broek kan dus vaak aan!

Hier en daar wat onweer
Uitgesproken signalen voor de neerslaghoeveelheden zijn er niet te vinden. Dat betekent dat we rekening moeten houden met een normale wisselvallige zomer, waarbij geregeld regen- en onweersbuien kunnen ontstaan en regenzones ons land soms aandoen. Maar zo uitgesproken nat als in de lente lijkt het deze zomer niet te worden en tussen de buien door kunnen we een gebruikelijk hoeveelheid zon verwachten. Er zijn dus vast genoeg mooie momenten om er lekker op uit te trekken in eigen land.

Muggen
De signalen van de seizoensmodellen sluiten wat dat betreft goed aan bij de uitgangspositie dat er veel bodemvocht beschikbaar is, waardoor gemakkelijk buien kunnen ontstaan. En met de warme Noordzee voor de deur is de kans op warmer weer dan normaal groot. Ben jij liefhebber van onweer? Dan kan dit voor jou wel eens een goede zomer worden, gezien de warme en wisselvallige signalen. En warm en buiig weer is ook goed voor de natuur en jouw tuin! Warmte en buien staan echter ook garant voor veel muggen.

Bron: Weeronline.nl
Foto: Cora Deutekom