Weerbericht

Er verandert niet zo bar veel aan het weerbeeld

Weerbericht

Vanmiddag: tijdelijk droger, ronduit zacht
Op veel plaatsen is het droog met vrij veel wolkenvelden en soms ook zon. Lokaal kan een bui voorkomen, maar grote neerslaghoeveelheden zoals donderdag worden niet verwacht. Later in de middag komen vooral in de westelijke helft meer buien voor. Het wordt een zeer zachte vrijdag met maxima van 11 graden in het noorden tot lokaal 14 graden in het zuiden. Ter vergelijking: middagtemperaturen rond 6 of 7 graden zijn gebruikelijk voor deze tijd van het jaar.

Morgenavond: buien
Het is overwegend bewolkt en verspreid over het land komen buien voor. Gedurende de nacht naar zaterdag wordt het vanuit het zuiden zo goed als droog. Bij een zwakke tot matige zuidenwind komt de minimumtemperatuur rond 7 graden uit.

Zaterdag: vaak droog
De dag start droog met vrij veel wolkenvelden. Lokaal kan een spatje regen vallen, maar dit stelt weinig voor. In de loop van de dag neemt in het zuiden de kans op regen toe. De temperatuur stijgt naar 11 graden in het noorden tot 13 graden in het zuiden. De zuiden- tot zuidoostenwind is zwak tot matig. Tijdens de avonduren gaat het op steeds meer plaatsen regenen.

Zondag: regen trekt weg
’s Ochtends heeft het noorden mogelijk nog met regen te maken, maar dit trekt geleidelijk het land uit. Het wordt tijdelijk droog, maar later op de dag neemt de kans op een beetje regen weer toe. Het blijft vaak bewolkt, slechts af en toe kan eventjes de zon doorbreken. Het is iets minder zacht dan op zaterdag met maxima tussen 9 en 11 graden. De wind is overwegend matig uit een zuidelijke richting.

Daarna: geleidelijk minder zacht
Overdag komt de temperatuur op grote schaal tussen 7 en 9 graden uit en tijdens de nachten daalt het kwik later in de week naar waarden rond het vriespunt. Tijdens de eerste dagen is nog kans op regen, maar later in de week nemen de neerslagkansen af. Naast wolkenvelden is ook af en toe ruimte voor de zon.

Foto: Cora Deutekom