Weerbericht

Beetje onstabiel zomerweertje

Weerbericht

Bewolking
Vanmiddag is er vooral in de westelijke helft van het land kans op enkele buien. Er is veel bewolking en slechts af en toe zon. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak of matig van kracht. Met 19 graden in het noordwesten tot lokaal 23 graden in het zuidoosten wordt het iets warmer. In de nacht koelt het af naar een graad of 13.

Zaterdag is er een mix van zon, stapelwolken en buien. Hierbij geldt: hoe zuidelijker in het land, hoe groter de buienkans. Er waait een zwakke wind uit het zuiden en het wordt 20 graden op de Wadden tot lokaal 25 graden in het oosten.

Zondag wordt het nog enkele graden warmer. Op de Wadden wordt het 20 graden en in de rest van het land wordt het 21 tot 25 graden. Het weerbeeld bestaat uit zon, stapelwolken en vooral later op de dag kans op enkele (onweers)buien.

Na het weekend houden we dit onstabiele zomerweer. Het is behoorlijk warm met maxima van 21-23 graden in de kustgebieden tot ruim 25 graden in het binnenland. Er is flink wat ruimte voor de zon, maar ook dagelijks kans op (onweers)buien.

Bron: Weeronline.nl