Weekendweer

Het is wel lekker zacht vanwege de zuidenwind

Weekendweer

Zacht weertje
Vandaag start in ieder geval droog met regionaal ook wat zon. In de loop van de dag neemt wel de bewolking toe en valt lokaal wat regen. Het wordt zacht met 11 tot 17 graden. Regionaal stevige buien op zaterdag

Zaterdag in de middag regen
Zaterdag is het op een lokale bui na droog. Dan is ook de zon even te zien en op die momenten is het prima toeven buiten. Toch is het overwegend droge weer van korte duur, want in de middag trekken stevige buien vanuit het zuiden over het land. Daarbij is lokaal kans op veel regen in korte tijd en mogelijk zit er ook een klap onweer tussen. Gelukkig lopen wij daar pas in de avond tegenaan.

Zuidenwind
Ondanks het wisselvallige weer is het wel erg zacht. Met een zwakke tot matige zuidenwind wordt het namelijk al gauw 13 tot 15 graden in het westen tot 16 graden landinwaarts. In Zuid-Limburg kan het kwik zelfs oplopen naar 17 graden. Tijdens droge perioden kan het daardoor best wel lenteachtig aanvoelen.

Zondag eerst buien, daarna droger
Het buiige weertype zet zich in de ochtend van zondag nog even voort, met vooral landinwaarts nog een aantal buien. In het westen is het al droog en in de middag is dat ook het geval in de rest van het land. Doordat de wind van zuid naar west draait wordt iets minder zachte lucht aangevoerd, waardoor de maxima blijven steken op 10 tot 14 graden. Als je dus aangenaam op een terras wil zitten, kies dan een plekje uit de wind en in de zon.

Bron: Weeronline.nl