Vandaag is paars

Maar we zijn dol op oranje

Vandaag is paars

Kijkend naar alle paperassen op onze rake receptiebalie zou je denken dat wij volledig ongestructureerd te werk gaan. Niets is echter minder waar. Ons rake reserveringssysteem is namelijk super strak geordend. Wij werken er met kleuren. Lekker overzichtelijk, daar houden wij heus wel van. Zo is geel een optie voor een reservering, oranje een definitiefje en paars is een geannuleerde boeking. Je zult begrijpen dat we dol zijn op oranje.

De afgelopen week kleurde onze agenda echter paars. Alweer. Een tendens die sinds maart 2020 is ingezet. We golven met het gewraakte virus mee. Gaan de cijfers van rood, naar geel en (nog liever) naar groen? Dan gaat onze agenda van blanco naar oranje. Gaan de cijfers weer richting rood, dan gaan wij over op paars.

Het is kut met peren. Zittend in een leeg pand waar zoveel kan en mag, maar niets tot weinig gebeurt. Klagen heeft geen zin en willen we ook niet. Maar zat zijn we het inmiddels wel. Flink zat.
Sinds 2006 (Lonneke) en 2014 (Marjolein) zijn we ondernemers. Met ongelooflijk veel plezier. Met passie, durf en lef. We doen en gaan daarbij op ons onderbuikgevoel af. Tot maart 2020 met succes. Daarna veranderde veel.
We proberen nu al bijna twee jaar NIET te zeuren. Het is namelijk wat het is. En net als de rest van Nederland kennen ook wij de oplossing niet. Wat we wel weten is dat onze hoofden vol zitten. Waar, normaal gesproken, Lonneke in de ochtend met een idee komt, Marjolein deze rond lunchtijd inkopt en we samen het plan van aanpak tegen het einde van de middag kant en klaar hebben, komt er nu niets.

Als ondernemer weet je dat je je eigen broek dient op te houden. Dat je zelf verantwoordelijk bent voor je ziektekosten, verzekeringen, geen werk, geen inkomen en ga zo maar door. Niks erg. Daar hebben we voor gekozen en dit lukt ons al jaren best aardig. Maar nu zijn we op een punt gekomen dat de bodem in zicht raakt. De reserves raken op en ons credo; ‘Rug recht, we gaan er voor.’ zwakt steeds een beetje meer af.

Met weer een lege zaak, een vol hoofd en weer een paarse agenda zakt de moed je echter heel soms wel even in de schoenen. In het kader van: de kosten gaan voor de baten uit, ook dat is ondernemen, hebben we besloten een vacature uit te zetten. Pand Raak is op zoek. Op zoek naar iemand de leuk en aardig is. Iemand die ons blij maakt en die wat van onze dagelijkse taken overneemt zodat ons hoofd wat leger wordt.
We willen namelijk vooruit. Die frisse start gaat er weer komen. Linksom of rechtsom. En of dat nu, zoals gehoopt, op 1 januari 2022 is of later. Wij gaan ervoor zorgen dat we er dan klaar voor zijn. Dat we er überhaupt nog zijn en sterker dan ooit. Wat vandaag paars is, wordt ooit weer oranje. Let maar op.

www.pand-raak.nl
(Ben jij leuk en aardig? En op zoek naar een rake uitdaging? Stuur dan voor 20 november 12u een korte motivatie en CV naar: [email protected])