Stiel gooit roer om
Gelukkig blijven ze wel op dezelfde plek
Gepubliceerd: 17 november 2023
Nieuwe ideeën
De totale omwenteling van restaurant de Moriaan in Warmenhuizen tot Hotspot ‘Globe’ bleek een vuurtje aangestoken te hebben wat niet te blussen viel. Ze serveren van Hamburger tot Kreeft en van borrelhap tot avondvullend diner. Zoveel vrijheid in de keuken, zoveel smaken om te ontdekken, nieuwe kansen lagen onder ieder bord en in iedere pan. De chefs Muus en Lars werden er blij van en ze stroomden over van de ideeën. Het enthousiasme was zo groot dat ze het ook aandurfden om Stiel mee te nemen in deze nieuwe ontdekkingstocht. En dat worden geen halve maatregelen, alles gaat eraan, zelfs de naam!
Zelfde kwaliteit in een ander jasje
“Na acht jaar loop je een beetje vast in de verwachtingen van je gasten, de wijze waarop je de kaart samenstelt en de manier waarop je het bord presenteert” zegt Maike. “Uiteraard willen we de kwaliteit van de keuken niet wijzigen en onze gastvrijheid ook niet maar het mag wat losser wat ons betreft. Eigenlijk zijn we niet erg toegankelijk voor gasten die even iets makkelijks willen eten of niet zoveel tijd hebben om een hele avond te blijven zitten. En die reuring zoeken we wel, en die gaat er komen ook.”
Nog één keer uw favoriet op tafel?
Best gewaagd om een restaurant wat bomvol zit zo grondig te vernieuwen maar gezien de twinkeling in de ogen komt dat helemaal goed. “We moeten niet alleen onze gasten verbazen, we moeten onszelf ook blijven uitdagen, die passie is wat ons iedere dag drijft”.
Mocht u toch nog een keertje uw favoriete gerecht willen uitzwaaien dan kunt u reserveren voor het Classics Menu. Dan paraderen alle Stiel gerechten nog een keer over tafel.
Na het smeltfeest van de ijsbaan gaat de deur op 8 januari dicht en op 12 januari ontvangt het team van voormalig Stiel u weer met open armen. En dan zal alles anders zijn…
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.