SoHo Gastrobar
Opening op 1 september
Gepubliceerd: 26 juni 2020
Nieuwe zaak, nieuwe naam, nieuwe chef…
SoHo gastrobar aangenaam
SoHo gastrobar. Het is de nieuwe naam van dé nieuwe horecazaak op nummer 15 van de Markt in Schagen. “SoHo gastrobar, een naam die wat ons betreft staat voor alles. Alles kan. Alles is. Alle smaken, geuren, culturen, trends, oud, nieuw, jong, ouder, gek, leuk, spannend of heel gewoon. Gewoon goed. Gewoon alles,” vertelt de enthousiaste mede-eigenaar Antoine de Weerd die niet kan wachten om de deuren officieel te openen.
Compagnon en zwager Frits Nieuwenhuizen vult aan. “Met SoHo gastrobar zetten we een plek neer voor iedereen die zich graag bevindt in een mooie omgeving met een ontspannen sfeer. Natuurlijk zijn er genoeg plekken waar je goed kunt eten en fijn kunt zitten, alleen zijn het de bijzondere extra’s die bij ons, bij SoHo gastrobar, net voor dat beetje anders en alles zorgen.”
Historische naam
Zo neemt de historie van het pand een belangrijke plek in. De zaak maakt een sprong terug in de tijd. Terug naar de Roode Leeuw. Antoine: “Naast het bekendmaken van onze nieuwe naam, zijn we ongelooflijk trots te mogen delen dat Dyon Huiberts onze Chef-kok wordt. En hij gaat niet alleen koken. Integendeel. Hij neemt zijn eigen gebrouwde bier met de naam, hoe kan het ook anders, ‘Roode Leeuw bier’ mee. Hoe gaaf is dat?!”
“We zijn hier echt heel bij mee. De ‘ja’ van Dyon maakt onze plannen compleet,” zegt Frits. “SoHo gastrobar wordt een zaak waar iedereen zich thuis zal voelen. Of je nu een bierliefhebber of een wijnkenner bent. Of je gaat voor een snelle hap of echt een avond uit. SoHo heeft het en heeft het net even anders dan anders.”
Planning
Bij de overname in februari was er hoop op een korte, snelle verbouwing. Antoine: “Maar zoals dat gaat bij nagenoeg elke verbouwing zijn er altijd de nodige tegenvallers waar je mee te maken krijgt. Ik noem het Corona-virus, al waren er ook wat bouwtechnische dingen die simpelweg langer duurden dan gepland. Bovendien is ons motto dat het goed moet zijn, het moet kloppen. Half werk beginnen we niet aan. Daarom is de opening van het restaurantgedeelte opgeschoven naar 1 september en volgt het hotel met 14 kamers snel daarna.”
Team SoHo gastrobar
Antoine, Frits en Dyon vormen de basis van team SoHo gastrobar. Op dit moment zijn ze druk op zoek naar collega’s om hun team compleet te maken. Lijkt het je wat? Solliciteren kan via de website: www.sohogastrobar.nl