Sints weerbericht

Fris met mogelijk flinke buien en wind

Sints weerbericht

Zaterdag: regen na droge start
De eerste dag van het weekend start droog, bewolkt en koud met waarden tussen 2 en 4 graden. In de loop van de ochtend gaat het vanuit het westen op steeds meer plaatsen regenen. In het noordoosten blijft het mogelijk de hele ochtend nog droog, maar in de middag regent het overal. Gedurende de middag krijgt de regen een buiig karakter, waardoor het soms flink door kan plenzen.
Ben jij van plan om naar de Sinterklaasintocht te gaan? Neem dan je paraplu of regenjas mee. De zuidenwind neemt in kracht toe naar matig tot krachtig aan zee en blaast zachte lucht naar ons land: rond het middaguur is het 5 tot 8 graden en later in de middag is het 6 tot 10 graden. Pas in de loop van de avond trekt de meeste regen oostwaarts weg.

Wanneer houdt het op met regenen
November is nog maar halverwege, maar er is nu al meer regen gevallen dan normaal in heel november valt. Wordt de tweede helft van de maand minder nat of lopen de sloten opnieuw over?

Hou de paraplu maar bij de hand, want voor de tweede helft van november verwachten we nog geen einde aan het natte herfstweer. Wel lijken de neerslaghoeveelheden lager uit te vallen dan in de eerste helft van de maand, maar dat zegt vooral veel over hoe extreem nat de eerste helft van november is geweest. Het blijft ook nu nog een komen en gaan van regengebieden en buien, waarbij nog altijd meer regen valt dan normaal. Toch zullen er tussendoor wel vaker droge perioden zijn.

Wel zacht qua temperatuur
De temperatuur ligt daarbij onder invloed van westen- tot zuidwestenwinden duidelijk boven normaal, maar hoe zacht het is wisselt wel van dag tot dag. Vooral het komende weekend verloopt zacht met maxima van 11-14 graden en daarbij waait het flink.