Nog even volhouden

Maar we zijn het zo zat allemaal

Nog even volhouden

Hopelijk de laatste loodjes
Nu het coronavirus in Nederland ingedamd lijkt, neemt de behoefte aan vrijheid toe. “Het is te merken dat onze inwoners en bezoekers de maatregelen een beetje zat worden,” zegt burgemeester Marjan van Kampen. “Dat merken ook onze BOA’s, als zij mensen aanspreken. Daarom vraag ik aan iedereen toch nog even om begrip. Er kan steeds meer, maar dat alleen als we ons aan de regels houden.”
We zien in buurland Duitsland dat het virus zich venijnig terug vecht, met honderden besmettingen op 1 bedrijf als gevolg, de hele regio weer in een volledige lock-down. Dat willen we toch heel graag voorkomen en de maatregelen die getroffen zijn hebben hun dienst bewezen.

De BOA’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) helpen mee met de handhaving van de regels. Dat betekent dat zij mensen waarschuwen als zij de anderhalve meter niet in acht houden. Of als zij andere regels op strand, straat en bij horeca niet opvolgen. In die gevallen waarin de fout hardnekkig blijft, kunnen zelfs boetes worden opgelegd maar daar is de gemeente niet op uit. Helemaal niet leuk en helemaal niet nodig.

De Burgemeester: “Ik begrijp heel goed dat iedereen nu al maandenlang in een situatie zit die beperkt is. Daar hebben sommige mensen echt veel last mee. Dat snap ik. Toch wil ik vragen: onze BOA’s hebben ook het beste met u voor. Word niet boos op hen, ze doen hun werk om iedereen te beschermen. Tot nu toe ging het zo goed, hou nog even vol. Het zijn hopelijk de laatste loodjes. Als we goed volhouden, blijft in ons land dat virus onder controle. Je ziet in de rest van de wereld dat de ziektegevallen nog steeds toenemen. Daarom moeten we waakzaam blijven.”