Deel

advertentie

Nachtmarkt en Braderie

Kermis, Nazomeren en straattekenen

Nachtmarkt en Braderie

Nachtmarkt Kolhorn op 5 augustus
Ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de jaarlijkse nachtmarkten te bewonderen. 250 kramen en stalletjes zijn met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!

Kermissen in augustus
Callantsoog viert kermis van 5 tot 19 augustus. Ook het muziekfestival Oog op Pop is in augustus.
Op Stroet wordt van 26 tot en met 28 augustus kermis gevierd. En in ’t Zand is Zandstock op 13 en 14 augustus.
De Waarlandse kermis is van 27 tot en met 30 augustus en Warmenhuizen viert kermis van 21 tot en met 23 augustus.
In Winkel is het kermis van 12 tot en met 14 augustus.

In Schagen is op 2 augustus de jaarlijkse Braderie en de Eendenkooi in ’t Zand houdt een avond- en een ochtendwandeling op 5 en 6 augustus.

Tennistoernooien
Zo ongeveer iedere tennisclub in de gemeente Schagen houdt een Open tennistoernooi, een toernooi waar iedereen zich voor kan inschrijven. het Komtie toernooi is van 20 tot 28 augustus.

Van alles wat
Er is straattekenen in Petten op 9 augustus aan het eind van de middag en inloop orgelconcerten tijdens de Westfriese Markten in de kerk aan de Molenstraat. Nazomeren in Niedorp op 20 en 21 augustus en zondag 21 augustus vindt van 11.00 tot 16.00 uur de MolenFair plaats bij Korenmolen de Hoop aan de Parallelweg 33 in ‘t Zand. Er worden streekproducten aangeboden en er zijn oude ambachten te bewonderen. En laten we die prachtige molen niet vergeten.

En dan natuurlijk nog de muziektuin in Schagen:

14 augusustus van 12:00 tot 12:45:  Blue Venus
De coverband Blue Venus bestaat sinds december 2016 en speelt rock en pop klassiekers uit de jaren 60/70/80 die iedereen mee kan brullen. De band beschikt over een lead zangeres waarmee de heerlijke evergreens van onder meer Suzy Quattro, Blondie, Shocking Blue, maar ook de Beatles, Billy Joel, Moody Blues of Meat Loaf gespeeld kunnen worden. Veel Top-2000 repertoire.

Zangeres Astrid wordt daarbij ondersteund door een stel oude rotten uit de Nederpop. De bezetting is klassiek; bas, gitaar, keys en drums. Het aantrekkelijke repertoire vraagt om live te worden gespeeld. Kroegen, feesten en festivals zijn de plekken waar de band graag gezien wil gaan worden.

14 augustus van 13:00 tot 14:00 uur: Barney Willemsen
Barney is opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Holland. Countrymuziek is hem met de paplepel ingegoten. Zijn moeder is vroeger zangeres geweest en zijn vader speelde gitaar. Niet heel gek dus dat Barney nu zelf, met zijn gitaar, deze muziek maakt, vanaf zijn 7e jaar.

Met een stem die perfect past bij het genre, en de kledingstijl van de jaren 70, brengt Barney een authentieke sound en stijl met zich mee. Barney is sterk geinspireerd door artiesten als Johnny Cash, George Strait, Merle Haggard, Danny Vera en ga zo maar door.
Het optreden gaat gevuld worden met een mix van eigen werk en covers met tussendoor bijzondere verhalen.

21 augustus van 12:00 tot 12:45 uur: Mesjogge
Mesjogge is een band die al meer dan 15 jaar bestaat en samengesteld is uit allemaal collega’s die werkzaam zijn binnen de GGZ Schagen. Ze hebben ooit een cd opgenomen die, hoe toepasselijk, ‘’Opname ‘’ heet. Ze spelen aanstekelijke muziek uit de afgelopen 50 jaar.

De bandleden: Ed Braakman (zang en gitaar), Jos Berentsen (gitaar), Hendrik Pietersen (toetsen en verdienstelijk op de tamboerijn), Frans van Straaten (basgitaar), Jan Vellema (gitaar), Marga Molenaar (zang), Ineke Kruisdijk (zang) en Kees Buter (drums)

21 augustus van 13:15 tot 14:00 uur: Vita & Ronald
Vita & Ronald is een semi-akoestisch duo uit Hilversum met een repertoire dat het best valt te omschrijven als Americana. En dat in de breedste zin van het woord. Ze spelen country-, blues- pop-, rock- en folksongs met met een grote rol voor tweestemmige zang. Ze spelen nummers van o.a. The Everly Brothers, Merle Haggard, Elmore James, Creedence Clearwater Revival, The Rolling Stones, Bob Dylan en af en toe een eigen nummer.

Vita en Ronald zijn al jaren actief in de muziekscene. Vita als beroepsmuzikante in het commerciële circuit met bands als Jupiter, Lighthouse en The Strings en Ronald vooral in het clubcircuit met bands als Rotjoch, Rebel, Rock ’n’ Ronnie en Crosstown. Ze speelden al eerder samen in Me, Myself and I.

Nadat ze vijf jaar geleden op een feestje weer eens samen speelden besloten ze om de draad weer op te pakken en onder de naam Vita & Ronald een nieuw repertoire op te bouwen en te gaan optreden. Sindsdien zijn ze alweer op diverse podia te zien en te horen geweest.

28 augustus van 12:00 tot 12:45 uur: Nienke Staal
Nienke Staal is zangeres en liedjesschrijver. Haar liedjes gaan over verlies, heimwee en liefde. De melodieën zijn vaak melancholisch.
“Ik hoop dat mijn liedjes je laten voelen, je kunnen troosten. Dat de teksten en melodieën je alles even doen vergeten, je verwondering ontlokken…….of je gewoon even meenemen uit de waan van alledag”.

28 augustus van 13:00 tot 14:00 uur: Zomaar Band
De band zomaar bestaat inmiddels al ruim 20 jaar en bestaat uit Melanie Mulder Emil van Baar , Loet Stoop ,Ed Bijpost en Ben Boekel .
In die tijd zijn er al heel wat nummers gespeeld in hun repertoire die gedeeltelijk nog steeds in hun set lijst staan. Met een knipoog naar de jaren 60/70 krijgen ze nog steeds op elk optreden de mensen aan het dansen .
Zo ook in de muziektuin waar al menig keer met veel succes opgetreden is .

 

 

advertentie

Meer 'Rechterkolom':

Tante Vroon

2 oktober 2020

Gaat er al een belletje rinkelen?

Ze trouwde met Frans Plukker, en woonden in bij de ouders. Dat was in die tijd heel gewoon, gelukkig werd er toen volop gebouwd in Schagen en konden de meeste jonge gezinnen begin jaren '60 op zichzelf.

Werkgelegenheid in de regio

30 september 2022

Opa kijk ik vond op zolder...

Duivelsbrood en Heksenei

9 oktober 2020

Deze week gaat het over paddenstoelen

Een paddenstoel is geen dier, maar ook zeker geen plant. Bovendien kunnen ze groeien in het donker. Een eigenschap die paddenstoelen onderscheid van planten

Prachtige vrijstaande villa!

30 september 2022

Waterbies 23 te Anna Paulowna

Les intranquilles

30 september 2022

Gezinsleven wordt op de proef gesteld door mentale problemen

Laatste zondag Muziektuin

23 september 2022

Gelukkig zit het weer mee...

Het seizoen wordt waardig afgesloten met maar liefst drie optredens. Het loopt dus ook een beetje uit aanstaande zondag. Wel met een mooi gevarieerd programma

Familiekomedie

23 september 2022

Gespeeld door de solide tweekoppige eenheid Fa. Buur

Na lange tijd ontmoeten de zussen Anne en Loes elkaar weer op de camping in het Drentse Diever. Het wederzien maakt duidelijk dat de dames verschillen in alles

Nieuwstraat

23 september 2022

Opa kijk ik vond op zolder...

De Spreeuw

23 september 2022

Ze kunnen zelfs een autoalarm nadoen

Nieuwbouw tussen stad en strand

23 september 2022

De Rode Kool te Sint Maarten

Dinner in America

23 september 2022

En de franse film; Un autre monde

Longontsteking

6 november 2020

Veel voorkomende aandoening helaas

Alles draait

23 september 2022

Om de eenvoud...

Loge Scagha

23 september 2022

Open avond vrijmetselaren in Schagen

Loge Scagha is een vereniging van ongeveer 30 mannen die invulling geven aan hun streven naar verdieping, zingeving en spiritualiteit, binnen de loge èn in het dagelijkse leven

Ondernemend Schagen

16 september 2022

Opa kijk ik vond op zolder...

Spinnentelling

15 september 2022

Bij de voortplanting zijn de mannetjes vaak de pineut

Grote tussenwoning!

15 september 2022

Populierenlaan 74 te Schagen

Slaaptips

16 september 2022

Niets zo irritant als slecht slapen toch?

Tijdens het slapen spoelen je hersenen als het ware schoon. Ook zorgt een goede nachtrust ervoor dat je je emoties van de dag goed kan verwerken en dat je onthoudt wat je overdag hebt geleerd

Floraliadagen

16 september 2022

In Niedorp dit weekend

Stoptober

16 september 2022

De anti-rook maand komt er weer aan!

Seminar Muay Thai

16 september 2022

Muay Thai legende komt naar Sportcentrum Hippogym

Waar beter kun je het vak leren dan in het thuisland van deze sport? In Thailand beoefenen ze vanaf kleins af aan allerlei verdedigingssporten, waaronder Muay Thai

Prinsjesdag

16 september 2022

IkWik

Nederland mijn vlakke land waar de touwtjes aan elkaar moeten worden geknoopt. Het kan toch niet zo zijn dat we 'ieder voor zich' en dan zien we later wel, als uitgangspunt gaan nemen

Mooi en interessant

16 september 2022

De open monumentendagen

Het heeft voor sommigen een beetje een oubollig gevoel maar de monumentendagen waren echt interessant en er was een hoop te doen. Volgend jaar toch maar even heen

Kennisboek

16 september 2022

Het boek geeft kennis en energie

Incroyable mais vrai

9 september 2022

Een film van regisseur Quentin Dupieux

Hutten bouwen in Petten

9 september 2022

En zaterdagavond mogen ze erin blijven slapen

Ook dit jaar organiseert jongerenvereniging De Keet weer een huttendorp in Petten. Aankomend weekend staat volledig in het teken van hamers, zagen, schroeven en hout

Jan Heddes

9 september 2022

Opa kijk ik vond op zolder...

Als kamertjes in een flatje

9 september 2022

Van de larven van de Rozenmosgalwesp

Fraaie vrijstaande woning!

9 september 2022

De Boog 24 te Schagen

Isolatieactie

9 september 2022

Isolatie is het toverwoord

Landelijk onderzoek

9 september 2022

Naar de impact van Corona

Slimme auto’s

9 september 2022

Testen op provinciale wegen

Schagen in oorlogstijd

9 september 2022

Genadebrood, een waargebeurd verhaal

Muziek

9 september 2022

Dit weekend in de Muziektuin

Inschrijven Flessenpost uit Schagen
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Schagen. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug