Kakelepost

Prachtig pad om te lopen

Kakelepost

Avendorp
Het blad van de Historische vereniging Schagen e.o. draagt de naam Kakelepost, naar een bruggetje over een water van een pad dat je van Schagen via een landweggetje, het Avendorperlaantje, naar de bekendste terp van Schagen brengt: Avendorp. De naam voor het bruggetje heeft waarschijnlijk alles te maken met ruzie over het onderhoud van de hoogpostjesbrug, zoals het officieel heet. Het gekrakeel over de brug, wie er moest betalen, heeft de naam Kakelepost hoogstwaarschijnlijk opgeleverd, aldus de Vereniging.

Fotogeniek
Iedere fotograaf in de buurt heeft een foto van dit bruggetje in zijn archief, en het zou best leuk zijn als we er een galerij aan zouden wijden. Mocht u dat ook een goed idee vinden dan horen we dat graag: [email protected]
Helaas is het pad ietwat blubberig geraakt en het ‘rondje met het hondje’ is niet fijn thuiskomen zullen we maar zeggen. We hebben de Wethouder dus even gevraagd of hij er misschien nog houtsnippers op gaat gooien, wellicht van de kerstbomen die ingezameld worden. Dit was zijn antwoord:

Er worden geen snipperpaden meer gemaakt. Dit geeft tijdelijk een mooi beeld maar is spoedig aan het composteren. Dat maakt de situatie dan niet beter maar erger. Het pad bij de Kakelepost wordt hersteld, aangezien het pad bij het oogsten van mais flink is toegetakeld. We willen volgende week de opdracht verstrekken. Dan is eind januari het pad bij de Kakelepost weer begaanbaar. We gaan een nieuwe laag kleischelpen aanbrengen.

Het komt dus helemaal goed met het ons o zo geliefde pad naar de Kakelepost, en het idee van die galerij daar broeden we nog even op…