HomeAdverteerdersTip de redactieColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Schagen
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Schagen. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Home Politiek Columns Evenementen Films Horeca Culinaire hoogstandjes Lifestyle Wat is er verder nog te doen ----- Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Schagen
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Schagen. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Tip de redactie

Deel

advertentie

Issy

Van onze Schager Globetrotter

Issy

Levenservaring
Er is een nieuwe vrijwilligster gekomen. Ze heet Issy en komt uit Engeland. Ze is 22 jaar en wederom verbaas ik mij er over hoe veel jonge twintigers al zo veel levenservaring opdoen door zo jong al verschillende landen te bezoeken. Ik wilde dat vroeger ook, maar dan via de wilde vaart op zee. Wegens de aangeboden baan in het onderwijs, die ik vanwege de financiën simpelweg niet kon weigeren, is het er niet van gekomen. Ik prijs mij gelukkig dat ik het nu alsnog doe.

Blaren
Issy heeft een prima werk mentaliteit en gaat gelijk hard aan de slag door met een schop boomgaten te graven. Als ze mij haar handen laat zien na afloop schrik ik. Ze heeft de schop niet stevig genoeg vast gehouden en heeft op beide handen meerdere blaren, waarvan enkele ernstig te noemen zijn. Ik heb gelukkig Betadine en pleisters bij mij (die heb ik standaard op zak en heb zo al vele verbaasde mensen kunnen helpen) en neem de tijd om haar handen goed te verzorgen. Ik vertel haar dat zij enkele dagen niet moet gaan werken en app dat ook door aan Jack. Ze heeft één dag rust genomen maar is daarna bepleisterd en wel weer aan de slag gegaan, maar nu wel met minder zwaar werk voor haar handen. Ik heb direct respect voor haar. Daarnaast helpt zij mij met het begrijpen van mijn nieuwe Macbook die Apple gebruikt terwijl ik Windows gewend ben. Wat ben ik blij met haar.

Jeuk
Als ik na enkele nachten jeuk in bed mijn rug aan haar laat zien zegt zij dat er tientallen kleine bultjes te zien zijn. Ik vermoed dat ik niet alleen in bed was maar gezelschap had van bedwantsen. Ik ga net die dag, na vijf dagen werken, mijn twee vrije dagen doorbrengen in het hotel in de stad en ben blij het schone bed te zien. Bij de apotheek krijg ik een zalf die het probleem moet verhelpen. Als het de tweede dag wel minder jeukt maar nog niet over is app ik de jongens dat ik wat langer in het hotel blijf tot het over is. Ik ben vrijwilliger en kan zelf bepalen of en wanneer ik werk.

Naast Jack is de andere organisator Jake weer terug gekomen. Hij is piloot voor Thai airways en volgens mij de grote(re) sponsor van deze ‘Eco-farm’. Ook hij is super vriendelijk en blij met mijn bijdrage. Hij zegt direct toe al het beddegoed grondig schoon te maken en ik verhuis naar een andere slaapkamer in het tegenover liggende gebouw met veel beter sanitair. Ik ben net vier weken in Thailand en neem mij voor om na iedere vier weken een week vrij te nemen. Voor de kosten van het hotel, 27 euro per nacht, hoef ik het in ieder geval niet te laten.

De stad
De derde dag is de jeuk zo goed als over en ik besluit om iets meer van Hua Hin te gaan ontdekken. Het is een stad ter grootte van Schagen met bijna evenveel inwoners. 44.000 tegenover 47.000. Ik ervaar het echter als een veel grotere stad vanwege de enorme drukte in de straten en de veel kleinere huisjes die op elkaar gepropt lijken te staan.
Wegens de warmte, het hele jaar ruim boven de 30 graden, speelt veel van het leven hier zich op straat af. Je struikelt over de ‘restaurantjes’ waar je, net als ik vanavond voor 45 baht (1 euro 20) Pad Thai, heerlijke gebakken rijst met groenten en kip, kunt eten. Op meerdere plaatsen in de stad zijn grote overdekte ‘eetschuren’ waar een bandje speelt en je kunt kiezen uit tientallen eetstalletjes. Het is gezellig en het eten is prima.

Apen
Ik had ze op de weg naar de stad al gezien, maar nu zie ik vanuit mijn hotelraam drie apen op het tegenover liggende huis. Ik weet hoe brutaal ze kunnen zijn en ben direct nog alerter op het sluiten van de balkon schuifdeur.
Voor wie mijn vorige stukje ook heeft gelezen: Tot mijn plezier zag ik van de week een echte eekhoorn van dichtbij over draden lopen. Was het eerder dan wellicht toch geen rat? Ik begin al te twijfelen en vraag mij af of dit een eerste teken van dementie is. Waar ik vooral niet grappig over wil doen want mijn vader is er op 72 jarige leeftijd aan overleden. Zijn laatste jaren wens ik niemand toe.
Ik ben nu net zo oud als hij is geworden en hoop nog vele jaren langer op deze manier te mogen bijschrijven. Wat is het leven toch oneerlijk verdeeld, bedenk ik mij.

Thai
Hoewel er heel veel armoede is in Thailand lijkt men over het algemeen wel gelukkig te zijn. Er heerst een uitgesproken prettige sfeer op straat. Wellicht word ik misleid door de zo bekende culturele beleefdheid van de mensen. Iedereen behandelt elkaar met respect en doet erg vriendelijk. Eventuele irritatie laat men niet blijken. Ik ervaar het na de ‘welvaartswedloop’ in het westen als iets heel rustgevends, Het gaat er hier heel erg relaxed en gemoedelijk aan toe. Daarnaast zorgt de hitte er voor dat je zo inactief mogelijk doet en je vooral niet druk maakt. Ik ervaar het dragen van een korte broek, T-shirt en slippers als een bonus. Je bent in een minuut in en uit (… voor de massage) de kleren. Ik denk dan even aan mijn wintersport- en duik ervaringen. Brrrrr.

Familie traditie
Mijn opa van moeders kant ging heel lang geleden met de trein, wat destijds een hele onderneming was, nadat hij in de coupé zat deed hij even zijn ogen dicht, tot hij werd wakker gemaakt door de conducteur die zijn kaartje vroeg. Hij was vele stations verder dan zijn uitstappunt.

Mijn moeder bezocht, vanuit de Wieringermeer met de andere oma uit Aartswoud, haar kleinkinderen in Heiloo. Op de terugweg zaten ze zo geanimeerd te praten dat ze er vlak voor Schagen achter kwam dat ze de afslag naar Leeuwarden, bij Geestmerambacht, voorbij was gereden.

Ik besloot vanmorgen op een huurscooter het geweldige winkelcentrum Villagemarket te bezoeken. Het is 10 minuten rijden. Bij aankomst heb ik de scooter onder het centrum geparkeerd tussen een paar honderd andere scooters. Omdat hij eerder vandaag niet direct wilde starten zet ik hem express niet in de parkeerstand, want het zal mij niet gebeuren dat hij weer niet wil starten. Goed het nummer van de plek (9C) onthouden en mijn boodschappen gedaan. Na terugkomst zie ik bij 9C mijn witte motorscooter staan.
Ik heb een afstandbediening sleutel, maar de scooter wil niet starten. Ik duw hem naar de uitgang en vraag voorbijgangers om hulp. De parkeerwachter zegt dat de batterij van mijn afstandbediening leeg is (terwijl ik wel het lichtje zie aangaan bij het indrukken …) en zegt mij een nieuwe batterij te gaan halen in het centrum. Als ik na een kwartier blij terugkom wil hij echter nog steeds niet starten.
Een vriendelijke jongeman vertelt mij dat hij dezelfde scooter heeft en dat de accu IN de scooter leeg is. Ik vervloek het hotel om hun slordigheid en bel hen geïrriteerd op. Een jongeman zegt te komen en ik wacht op hem terwijl ik nog een keer of veertig probeer te starten. Vergeefs.
Na een half uur komt de hotelmedewerker aan en constateert dat hij inderdaad niet start. Dan kijkt hij nog eens goed naar de scooter en zegt: ‘Maar dit is de huurscooter niet’ … Het blijkt dat ik exact dezelfde scooter heb gepakt, alleen van een rij verder …. Even later rijd ik opgelucht naar het hotel. Het kassabonnetje van de nieuwe batterij heb ik maar weg gegooid. Wat ik met mijn opa en moeder deel is dat we hard om onze stommiteiten kunnen lachen. Wat KAN een mens dom zijn …. Mijn kinderen Dot, Jet, Dimi en Noey zijn gewaarschuwd !

Met beschamende groet, Henk Boerhave ([email protected])

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Issy Issy Issy Issy Issy Issy Issy Issy
advertentie

Meer 'Rechterkolom':

Vintage Vibes

17 juli 2024

Zondag in de Muziektuin

Vintage Vibes is een zeskoppige band die nummers speelt in een vintagejasje dus geheel in retrostijl. Met invloeden uit onder andere de roaring twenties en de swinging fifties

Zomerfair

15 juli 2024

In Franse stijl rond het kerkje in Groet

Er is van alles te koop, servies, kleine meubels, manden, glazen, kleding, alles wat je ook vindt op kleine brocante marktjes in Frankrijk. Het kerkje zelf is ook te bezichtigen

Het Huis met de Roode Schotel

30 juli 2021

Opa kijk ik vond op zolder...

Spinselbladwesp

27 augustus 2021

Na een jarenlange zoektocht vind ik ze in de tuin omdat de den zonder naalden stond

Het wel en wee van zonnebrandcrème

17 juli 2024

Volgens influencers krijg je kanker van zonnebrand, is dat zo?

Welke wijn drink je bij de tonijn?

12 juli 2024

Dat hangt sterk af van de bereidingswijze van de tonijn

Voor wie de tonijn het liefst rauw eet: bijvoorbeeld Japanese style zoals sashimi of een mooie tonijntartaar, kies dan voor een witte droge, zoals Chablis, of Grüner Veltliner

Het Kanaalstraat buurtje

3 juli 2020

Opa kijk ik vond op zolder...

Zweefvliegen

12 juli 2024

Ze lijken vaak op wespen of bijen, voor hun eigen veiligheid, maar steken niet

Naar het strand? Check de webcam!

14 juni 2024

De webcam staat op het strand van Callantsoog bij de Toko

Vrienden van Samen

12 juli 2024

Kofferbakmarkt op parkeerterrein Magnushof aanstaande zondag

Piratenzender op de Noordzee

12 juli 2024

Gelijkenissen met radio Veronica en muziek uit de sixties

De westfriese markt

24 juli 2020

Opa kijk ik vond op zolder...

Nachtvlinders

5 juli 2024

Rood, oranje, geel, groen, zilver, goud, blauw, parelmoerkleurig, je kunt het zo gek niet bedenken

Ronde van de Westfriese Omringdijk

5 juli 2024

Routes van 50 tot 135 kilometer, inschrijving sluit donderdagavond 11/7

Zomerkunst

5 juli 2024

Drie zondagen in vier Zijper kerken

Kermis

12 juni 2020

Opa kijk ik vond op zolder...

Icarusblauwtje

28 juni 2024

Van vele tientallen naar slechts eentje op de hele vlindertelroute

Hormonen en de overgang

28 juni 2024

Hormonen slikken tijdens de overgang, ja natuurlijk of liever niet?

RIANN

12 juli 2024

Dobberen

Open Atelier SKK

18 juni 2024

Ter ere van het 50 jarig bestaan van de Schager Kunstkring

Je vindt misschien dat je niet kan tekenen en toch denk je wel eens aan een schilderlesje, gewoon omdat het je leuk lijkt om eens de kwast ter hand te nemen

Chocolat

25 juni 2024

Heerlijke film in filmhuis Take One

Vianne blijkt de magische gave te hebben te weten wat de favoriete chocoladesoort is van haar klanten. De enige persoon bij wie ze dat verkeerd inschat is de zigeuner Roux, gespeeld door Johnny Depp

Open Atelier

21 juni 2024

Irene van der Veur aan het werk

Ze houdt open atelier en u bent welkom om te komen kijken hoe een beeld van steen of brons tot stand komt. Ze heeft haar atelier aan huis in Schagen

Repriseweken filmhuis De Luxe

19 juni 2024

Mocht u deze films gemist hebben, nu een tweede kans

Het seizoen loopt ten einde, De Luxe heeft twee films uitgezocht die zeer de moeite waard zijn om te komen kijken, voor als u het voetbal een beetje zat bent

Feest in Schagen

17 juni 2022

Opa kijk ik vond op zolder...

De natuur is niet alleen mooi

21 juni 2024

Er wordt gemarteld, uitgebuit en afgemaakt

Kermis en oorlog

10 juni 2022

Opa kijk ik vond op zolder...

Zwanenwater vol orchideeën

10 juni 2024

Het is een wonderschone zee van roze en paars

De bloemen van bijvoorbeeld de bijenorchis, uit het geslacht spiegelorchissen, lijken dus niet voor niets op een bij, ze kunnen zo zonder nectar aan te maken toch bijen aantrekken

Amerikaanse film Ezra

11 juni 2024

En de Spaanstalige film The Movie Teller

Borstvoeding

11 juni 2024

Vrouwen beginnen er niet aan of stoppen eerder dan gedacht

Kofferbakmarkt 23 juni

21 juni 2024

De tweede al weer dit jaar en er zijn nog plaatsen vrij

Uitslag verkiezingen Schagen

10 juni 2024

De opkomst was net iets boven het landelijk gemiddelde

GroenLinks/PvdA is de nipte winnaar met de PVV op de hielen. De VVD eindigde als derde. CDA, BBB en D66 volgen op gepaste afstand en Volt deed het niet slecht in Schagen

Laad- en losplaatsen Nieuwstraat

11 juni 2024

Er verdwijnen er twee en er komt er eentje terug

De laad- en losplaatsen in de Nieuwstraat worden niet veel gebruikt, alleen door foutparkeerders. Voor de hoofdingang van het Makado was er gebrek

Allegaartje

25 juni 2021

Opa kijk ik vond op zolder...

Salomonszegelbladrups

12 juni 2020

Het is een mond vol voor een schijnwesp

Ik vertroetel ze nog net niet, maar geniet wel elke dag. Wat groeien ze snel! Mijn Salomonszegel heeft wellicht betere dagen gekend, maar ik weet dat het weer goedkomt

Inschrijven Flessenpost uit Schagen
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Schagen. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug