Deel

Horeca tijger

Wie wil dat nou niet zijn?

Horeca tijger

We zijn weer opgestart
Na een sluiting van zoveel maanden is het voor sommige ondernemers verbazingwekkend hoe makkelijk alles weer opstart. ‘Alsof het gisteren was dat we nog open waren. De kassa, apparatuur in de keuken, de zonneschermen… alles doet het nog. Dat valt me niks tegen, lekker aan de slag!’
Maar even later concludeert menigeen dat er een ander knopje is dat niet meer functioneert. Het knopje personeel is helemaal stuk, het reageert niet meer, hoe stevig je er ook aan draait of op drukt. Door dat we gedwongen dicht moesten en bij diverse horeca zaken ze afscheid moesten nemen van hun trouwe personeel en elders is gaan werken bijvoorbeeld bij de GGD… hebben ze nu een probleem, helemaal geen personeel of te weinig!

Mag je open, kan je niet open of moet je een dag of meer in de week dicht…..
Het is daarom ook logisch dat de kranten, social media vol staan over het personeelstekort in de horeca en er personeel gevraagd wordt.

Maar waarom zou jij graag in de horeca willen werken!
Nou..
Voor de magie van het vak! Voor de bijzondere sfeer die je samen opbouwt, voor de gasten die je samen bedient, voor de show die je samen opvoert, voor de momenten voor en na de drukte, voor het gevoel dat je krijgt als het gelukt is, voor het plezier dat je samen hebt.
Voor de saamhorigheid die je nergens anders voelt, voor de lessen die je leert van je mede collega, voor de ‘snelcursus’ mensenkennis die je automatisch volgt, voor het ‘oog voor de ander’ dat je zeker ontwikkelt. Voor de smaken die je leert kennen, voor het verhaal achter de producten, voor de fooi die je krijgt uit waardering, voor de teleurstellingen die er soms ook bij horen.
Voor het samen eten, voor elkaar zorgen, het gevoel dat je niet werkt terwijl je dat juist wel doet. Voor de band die je opbouwt met je collega’s die zo sterk is dat je zelfs op een vrije dag op je werk koffie drinkt. Voor het gevoel dat je iedere dag weer krijgt ergens een welkome gast te zijn, waar je thuis, veilig en beschermt bent.
Waar gasten, collega’s, leveranciers en voorbijgangers je waarderen om wie je bent. Waar je iedere dag je best doet een nog betere versie van jezelf te worden. Waar de leermeesters soms irritant en streng zijn maar jou wel echt helpen.
En waar je dan ook nog voor betaald krijgt.

Wie wil dit nou niet?
In de zoektocht naar de laatst overgebleven horecatijgers die op dit moment nietsvermoedend thuis zitten en na het lezen van dit verhaal denken: ‘Hé, dat lijkt wel iets voor mij. Stap dan gerust binnen bij één van de vele horeca zaken in Schagen of bij jou in de buurt
Wie wilt dit nou niet?

Roy van der Weel
Horeca ondernemer

Meer 'Horeca':

Catch Streetfood & Sushi

1 oktober 2021

Vandaag open!

Emiel Bijpost kookte bij Brasserie van Baerle en Den Chu bij het Okura, breng die twee bij elkaar en een succesformule is geboren. Gelukkig zijn ze in Schagen neergestreken

SES

17 september 2021

Stichting Evenementen Schagen

De horeca op de Markt heeft zich verenigd in de SES. Maar wat doet de SES nou precies en wat gebeurt er allemaal achter de schermen

De Kastanjeboom

30 juli 2021

Gesloten maar niet voor lang meer!

Het Dorpshuis is al geruime tijd dicht en dat is best jammer. Maar Dirkshorn mag zich verheugen op een culinair avontuur met Luke Verweij achter de stoof

Havanna in quarantaine

23 juli 2021

En restaurant Stiel ook!

Fijn als je personeel min of meer een vriendenclub is geworden in de loop van de tijd, minder als Corona om de hoek komt kijken en ze kat na kat positief testen

Gelato Festival World Masters

16 juli 2021

En IJsie Prima is wederom bij!

Het grootste ijsfestival ter wereld, daar waar de allerbeste bijeen komen, en Kees Baars is erbij. Hij gaat er zijn Spiced Coffee ijs presenteren

Popweekend sneuvelt op de valreep

16 juli 2021

De kansen zijn nihil zegt de SES

Waar Badpop mazzel had, sneuvelt Popweekend in zicht van de finish. De maatregelen zijn dusdanig dat de organisatie niet veel mogelijkheden ziet om ze te handhaven

Echt Italiaans

9 juli 2021

Schagen houdt ervan

Radiopresentatrice Kitty is Italianofiel, als dat woord bestaat. Ze spreekt de taal dan ook goed en is gek van Italiaans eten, geen verrassing dat er Italianen aan tafel zitten

Harddraverij afgelast

2 juli 2021

Soms hoop je tegen beter weten in

Het draversbloed ging weer stromen maar de obstakels bleken hardnekkig, het werd uiteindelijk een één-twee-drie-af

Muziekdiner

25 juni 2021

Met de Magnusmannen

Dit evenement stond al eerder op de rol maar kon toen wegens je-weet-wel- niet doorgaan, dat betekent dat het aantal kaarten beperkt is want de meesten waren al verkocht

Voetbal kijken

25 juni 2021

Veel leuker met z'n allen toch?

Eindelijk mag het weer, met z'n allen in spanning voor het grote scherm, biertje erbij en juichen maar, of heel veel oh's en ah's van alle bondscoaches

Dolce far niente

4 juni 2021

Het papier gaat van de ramen

Het heeft even geduurd en we hebben lang tegen het 'behangetje' achter de ramen staan te staren. Deze week is het dan eindelijk zover, de Italiaanse cucina gaat open

Een zomer in Petten

4 juni 2021

Met de Jongens van Schoorl

Ze hebben een Glamping opgezet, er is een foodtruck, uiteraard surfles, hangmatten, beachclub, een hostel, kortom een hele zomer plezier op het strand

Popweekend

28 mei 2021

Kaarten vanaf Pinkster te koop

Groot en verrassend nieuws, het Popweekend gaat door! De SES is direct aan de slag gegaan en de eerste kaarten kunnen in de voorverkoop besteld worden

De klok sloeg 12

30 april 2021

En het was prachtig weer!

Het is maar een gewone werkdag maar de rij stond er en de terrassen stroomden vol om twaalf uur. Er is weer leven in de brouwerij

Op naar het terras

23 april 2021

Woensdag is het zover

En nu maar hopen op mooi weer, en op een plekje natuurlijk want reken maar dat heel Schagen in de startblokken staat aanstaande woensdag, tenminste...

Coos de Wit achter het fornuis

23 april 2021

Bij Duinerij in Sint Maartenszee.

Pal naast het strand gaat Coos de Wit met zijn team aan de slag in dit prachtige restaurant met groots terras. Op naar de zomer

Michelin sterren

2 april 2021

Ze zijn weer bekend gemaakt

De dichtstbijzijnde zit in Schoorl, en zij voeren de ster al sinds 1998. Als u er een overnachting aan vastplakt dan kunt u ook in corona tijd op sterrenniveau dineren

Robert Kranenborg

2 april 2021

Bakt hamburgers in Schagen

Een sterrenchef link je niet zo snel aan een hamburger maar dit is niet zomaar een burgertje, hier is over nagedacht en u kunt zelf bepalen of het echt de lekkerste van Nederland is

De zon heropent horeca

26 februari 2021

Zeven maanden dicht zie je niet aankomen

Tijd om me op te maken als Horeca-eigenaar voor het terrasseizoen. Als de gasten zo meteen weer mogen komen, dan gaan ze dat zeker massaal weer doen. Wat kijken we hier naar uit met zijn allen

Steun aan horeca

26 februari 2021

Hoe zit dat nou?

Ondanks alle regelingen moeten ze nog heel veel zelf bijdragen aan bijvoorbeeld salarissen en huur terwijl er geen inkomen van betekenis is. En dan loopt een spaarpotje gauw leeg

Award voor Bar Gezellig

18 december 2020

Het café op de Laagzijde

Zo trots als een pauw is Rob Bakker, een klant heeft hem genomineerd voor de award beste café van de gemeente en buiten verwachting wint hij het ook nog

Horeca kookt voor u

17 oktober 2020

Eten en drinken afhalen of laten bezorgen

Uit eten gaat even niet maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt genieten van al het lekkers dat onze restaurants te bieden hebben. Hieronder de mogelijkheden, u kunt het afhalen maar er wordt ook bezorgd.

Haantje de voorste pakt uit met Kalkoen

4 december 2020

Zo lekker met Kerst

Coos is namelijk een groot liefhebber van kalkoen. Hij mag zichzelf specialist noemen als het gaat om het bereiden van dit typische kerstgerecht. “Bij kerst hoort kalkoen. Simpel zat"

Nieuwe Loot aan Horecatak

20 november 2020

Foodlab heeft de delivery deur geopend

Je zal maar horecatijger zijn en uitgerekend jouw tak van sport moet de deuren gesloten houden dan haal je nog eens diep adem en ga je toch doen waar je goed in bent, koken

Nieuwe Niedorp aan Zee

13 november 2020

Ze zijn geopend

Parkeerterreintje om de hoek, terrasje voor de deur, het duo Marco en Bri hebben het eerste weekend achter de rug, en je wilt het natuurlijk graag druk hebben maar het kan ook te gek!

La Perla

13 november 2020

De liefde en de Italiaanse keuken

Ze zijn net open, de heldergele lampen lagen nog op de stoelen, de Panettoni en Trucillo staan op je te wachten, de rauwe ham en lasagna lachen al naar je, wanneer kom je?

Wonder’s Store

6 november 2020

Heerlijkheden om thuis van te genieten

Wonder's heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Dicht tot half december maar van alles in huis om gasten een leuke avond te bezorgen

Leuk! popt up

6 november 2020

Aan de Nieuwe Laagzijde

Je kijkt je ogen uit, overal staan leuke hebbedingetjes, in samenwerking met een aantal winkeltjes in de buurt bijeengebracht, bijna onmogelijk om met lege handen weer buiten te komen

Wentelteefje meets LadyPapa

30 oktober 2020

Schagen en Bergen hebben wel wat met elkaar

De borrelfiets van de Wentelteefjes wordt uitgeleend aan LadyPapa in Bergen en gaat daar dienst doen als Hotdog Bike

Horeca kookt voor u

17 oktober 2020

Eten en drinken afhalen of laten bezorgen

Uit eten gaat even niet maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt genieten van al het lekkers dat onze restaurants te bieden hebben. Hieronder de mogelijkheden, u kunt het afhalen maar er wordt ook bezorgd.

Horeca kookt voor u

17 oktober 2020

Eten en drinken afhalen of laten bezorgen

Uit eten gaat even niet maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt genieten van al het lekkers dat onze restaurants te bieden hebben. Hieronder de mogelijkheden, u kunt het afhalen maar er wordt ook bezorgd.

Kermis Petten gesneuveld

17 oktober 2020

Vette tegenvaller!

De Kermis aankomende week in Petten is helaas gesneuveld. Een dikke tegenvaller voor jong en oud. De burgemeester drukt de inwoners van Petten op het hart zich vooral aan de regels te houden en geen kermisfeestjes thuis te organiseren

Trattoria SOPHIA

9 oktober 2020

Lekker lang tafelen

We moesten er even op wachten maar het is zover, Trattoria SOPHIA is geboren, echt Italiaans in de breedste zin van het woord met al het goede dat het land voortbrengt

Peter van Vleuten

9 oktober 2020

Omscholen

Om me heen zie ik steeds meer muzikanten, geluidsmensen, lichttechnici, chauffeurs, acteurs en regisseurs het bijltje erbij neergooien. Waar blijven die dan, vraag ik me af

Inschrijven Flessenpost uit Schagen
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Schagen. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug