Het Weer

Beetje mistig verhaal

Het Weer

Vrijdag wordt een prima herfstdag met een mix van zon en bewolking. De meeste zon is waarschijnlijk voor de middag. Het wordt 12 à 13 graden. Omdat er minder wind staat dan de voorgaande dagen voelt het in de zon best aangenaam aan en is het prima weer voor een herfstwandeling. Het blijft droog.

In het weekend is het rustig herfstweer met weinig wind. Dat betekent dat ’s nachts kans is op mist en deze mist kan in de ochtend hardnekkig zijn. ’s Middags is er waarschijnlijk meer ruimte voor de zon. Wederom blijft het droog en met 12-14 graden blijft de temperatuur iets achter bij de gebruikelijke waarden voor halverwege oktober van 14-15 graden. Vanwege het rustige weer kan het ’s nachts bij weinig bewolking flink afkoelen en komt de temperatuur dicht bij het vriespunt uit.

De dagen daarna lijkt er een verandering in het weerbeeld te komen. De wind zoekt de zuidhoek op en blaast vanaf dinsdag beduidend zachtere lucht naar ons land. Daarbij wordt het regionaal mogelijk 15 graden en er is zelfs een kleine kans dat het ergens 20 graden wordt. Zonnig en droog herfstweer is het daarbij niet, want dagelijks is kans op buien en trekken ook wolkenvelden over het land. Bovendien is de wind duidelijk krachtiger dan in het weekend.