Het Weer

Het wordt vrij koud

Het Weer

Het is dit weekend vrij koud winterweer, maar het is dan ook januari. Er is op beide dagen kans op (hardnekkige) mist en op plaatsen waar het mistig blijft wordt het niet warmer dan rond het vriespunt. Elders breekt de zon door en stijgt het kwik naar 1 tot 4 graden. Tijdens brede opklaringen kan het in de nacht naar zondag 5 graden vriezen.

Zondagochtend is het op veel plaatsen grijs en bewolkt met (hardnekkige) mist. Hier en daar schijnt ook de zon en vooral in de middag breekt op meerdere plaatsen de zon door. Het wordt 1 tot 3 graden in het binnenland en 5 in de kustgebieden. Op plaatsen waar het de hele dag grijs en mistig blijft, wordt het niet warmer dan rond of iets boven nul. Er staat weinig wind en het is dan ook prima weer voor een winterwandeling.

Na het weekend neemt de kans op een zachter weertype toe. De temperatuur stijgt naar waarden tussen 5 en 8 graden en dat zijn waarden die gebruikelijk zijn half januari. De kans op nachtvorst neemt weer af en er valt af en toe regen.