Heppie…

New-year?!

Heppie…

We zitten al weer vet een week in 2021 Flessevrienden, en voor wie me 1 Januari gemist heeft, alsnog de aller aller beste wensen! (tot driekoningen of sint juttemis volgens mij maar dat moet ik nog ff nakijken)

Voor mij was de overgang van oud naar nieuw, knallend… maar dan anders. Want na een paar heftig lange werkweken die nou eenmaal bij mijn vak horen zo rond de laatste weken van elke decembermaand dacht ik met nog drie laatste bestellingen huiswaarts te gaan. Toen ik abrupt stil kwam te staan met mijn oranje bestelautootje.
En als ik zeg abrupt stil bedoel ik ook daadwerkelijk abrupt stil… Motor defect gaf mijn boardcomputertje aan middels ligt rood oranje achtige letters… Ik ben techno-beet, vrij vertaald betekent dat zoiets als totaal niet technisch of creatief maar niet handig, of geef t elke naam die je maar wilt zelf… en als mij een ding aangeleerd is door de wel technische mannen en vrouwen om mij heen is dat ik echt mijn vervoersmiddel aan de kant moet zetten bij rood-oranje achtige letters, en of rood brandende waarschuwingslampjes.

Tuurlijk door schade en schande wijzer geworden, want ik ben dan ook weer zo dat ik heel sociaal niet overal mijn auto neer plak, en er een nette plek voor zoek, maar daarmee heb ik wel eens een probleem groter gemaakt dan dat het in eerste instantie was (met alle gevolgen van dien) maar dat ter zijde. In dit geval deed mijn auto echt niets meer, dus dat liet mij weinig keuze.

Oudejaarsavond en autopech, niet de meest makkelijke combinatie of avond om hulp te vragen en te krijgen, en de eerlijkheid gebied mij ook te zeggen dat ik er echt ff klaar mee was, en naar huis wou…(wilde/ging/moes)*doorhalen wat niet van toepassing is. Het werd een fikse wandeling terug naar de lekkere dingen winkel, moet zeggen dat maakte wel even dat mijn woede wat temperde, en in de winkel aangekomen, ff lekker gevloekt tegen mijn trouwe side kick, die me eerst een blik gaf van huhh? Ben jij al klaar met bezorgen. Maar na mijn relaas direct haar auto sleutels af stond, zodat ik de bestellingen kon overhevelen van de stilstaande naar ons enige nog rijdende automobiel-tje.
Waarna ik na plm 60 minuten oponthoud iedereen toch nog blij kon maken met zijn of haar oudejaarsbestelling.

Daarna naar de winkel, afsluiten en naar huis, in bed gekropen en t twaalf uur gedruis niet meer bewust meegemaakt. Ik zal het nodig gehad hebben maar werd pas nieuwjaarsdag wakker van t geploenk van mijn telefoon… en dacht die zijn vroeg….
Graaiend op rechts van mij naar mijn telefoon kwam ik mijn bril en sleutels tegen, waarmee ik gelijk weer herinnerd werd aan mijn achtergelaten oranje besteltuut net even buiten de gemeentegrens van Nierop. En nadat ik mijn bril had opgezet viel mijn oog op vele nieuwjaarswens app-jes die ongetwijfeld goedbedoeld naar mij waren verstuurd pakweg zo een 9 uurtjes geleden, toen t jaar net vers was.
Maar ook een kraakverse, die ik als eerste maar opende…. “De politie staat bij je auto”, en ik had t nog maar net gelezen of mijn telefoon ging prompt, anoniem nummer, en normaal neem ik die niet op, omdat t vaak weinig goeds op voor heeft, maar mijn gevoel was nu anders… Nieuwjaarsdag… t zal toch nie dat ik een energie-verkoper aan de lijn krijg? Maar nee, er meldde zich agent…blieb blieb blieb. Met de vraag of het oranje autootje met het kenteken blieb blieb…blieb mijn eigendom was, waarop ik dat maar bevestigde, jullie zijn er vroeg bij, grapte ik ook nog even met de allerbeste wensen (positief als ik ben) We werden gebeld… dat uw auto hier stond… dus we checken even (wat fijn toch dat we allemaal zo begaan zijn met mijn wel en wee schoot er nog even door mijn hoofd, en waarom niemand t ziet als mijn boze buurman mij weer eens lastig valt, volgde daar kort op, maar dat zei ik maar even niet).
ik vertelde dat ik gestrand was, en dat hulp krijgen op Oudejaarsavond niet eenvoudig was maar dat ie vandaag in de loop van de dag zou verdwijnen van de openbare weg…. Akkoord was t laattse dat ik hoorde en… we houden t in de gaten… Fijn zei ik automatisch, maar bedoelde dat iets anders dan dat hun begrepen denk ik.

Gelukkig woon ik in een klein dorpje, en een briefje en de sleutel in de brievenbus van de plaatselijke garagehouder deed de rest. Want s avonds was ie verdwenen van zijn plek en stond ie keurig, na t ff checken voor de zekerheid van mijn kant, op het terrein van deze eerstegenoemde handigerd.
Helaas had 2 januari deze zelfde handigerd na een grondige inspectie, voor mij t slechte nieuws dat mijn auto de eindstreep niet voor een prettig reparatie bedrag zou halen, wat mij ertoe deed besluiten af te zien van zijn verdere diensten. 2 Januari jaar net begonnen en een auto armer… en voor degene die weet waar ik woon, met-zonder auto is daar echt NIET handig… gelukkig ff een leenautootje van mijn trouwe side kick. En zo duwde ik mij door deze trieste 2e januari, moe, iets minder vrolijk en gezeten in een Nissan Micra, beter dan niks dat wel, maar echt zo geen gezicht… voelde me als een nieuwslezer in een veels te kleine televisie.

Na een toch weer drukke dag in mijn keuken, nog een verrassing thuis…
Ik stapte mijn halletje in van mijn nederige stulpje en ik voelde al nattigheid. Nou heb ik hier een keer in den beginne een teruglopend riool gehad, ik bespaar je de details maar even sloeg mij angst om het hart, maar de geur in huis was ditmaal anders… robijniger zeg maar… en na licht speurwerk in de diverse vertrekken waar het blank stond, kwam ik bij de wasmachine uit…
Gesprongen slang van de afvoer, en waarschijnlijk lekker leeg en doorgepompt na zijn door mij ingestelde wasprogramma. Man man… wat komt er dan toch een water uit zo een trommel dacht ik even al zoekend naar een dweil. Gelukkig kwam ik tijdens die zoektocht een geleende waterstofzuiger tegen die ik al laaaaang had terug moeten brengen maar die blijkbaar aan mijn aandacht enkele weken geleden is ontsnapt.
Dank U, dacht ik even spontaan, Heerser van het water, dat U mij goed gezind zijt, en in een tijdsbestek van een flink half uur had ik dees natte klus geklaard, en rook het heerlijk in de gehele gang .
Al het goede komt in drieen app-te een goede vriendin… en dat is ook zo, maar voor nu was het ff mooi zat… Week 1 van Januari bedwongen, ben benieuw wat me nog te wachten staat…. ppppffffff…..
Tot volgende week !