Gruwels en nachtmerries

Onzekerheid over je lijf, wie kent het niet?

Gruwels en nachtmerries

Zesendertig is ze. Tot voor kort behoorde sporten tot haar ergste nachtmerries. Tot voor kort vond ze de zomer, en daarmee de gedachte in een bikini ten tonele te moeten verschijnen, een gruwel. Tot nu toe. Nu sport ze drie keer per week. Op zijn minst. Het sporten is haar hobby geworden. Ze kijkt uit naar de zomerse stranddagen. En ze snapt niet waarom ze dit zichzelf niet eerder heeft gegund. Het verhaal van Laurenne, is het verhaal van velen.

De zomer. Lekker lang licht, warmere temperaturen, wandelen in de mooie avondzon. Wat mij betreft kan de zomer niet snel genoeg beginnen en niet lang genoeg duren. Het is echt mijn seizoen. Al hoor ik bij Fit4lady veel vrouwen die blij worden van de zon, maar minder enthousiast van de gedachte aan een badpak of bikini.

De onzekerheid slaat toe en dat vind ik zo zonde. Nergens voor nodig. Niemand is perfect tenslotte. Aan die onzekerheid kunnen we gelukkig wel iets doen. Want, we hoeven echt niet gelijk maatje 36 te passen als de eerste zonnestralen verschijnen, maar een iets strakker lijf maakt je vaak net iets blijer.

Toen Laurenne een paar maanden geleden een afspraak maakte voor een proefles, was ze helemaal niet blij. Integendeel. Ze heeft echter een knop weten om te zetten. Geen rigoureuze. Maar een gezonde. Tijdens onze intake hadden we een goed gesprek over haar levensstijl en zijn we gaan kijken of er ergens nog iets beter kon.

We hebben een concreet en haalbaar doel gesteld. We hebben simpelweg bedacht waar zij zich lekker bij voelt, zodat die bikini en tanktop weer net iets mooier staan… ‘-)

Laurenne startte met bewegen. Met voldoende beweging kom je immers al een heel eind. Een half uur circuittraining doet al veel goeds voor je. Je wordt sterker en je uithoudingsvermogen groeit. Daarnaast is het letten op je voeding uiteraard een must. Maar de belangrijkste boodschap is wat mij betreft vooral niet vergeten te genieten deze zomer.

Wat mijn advies voor Laurenne was en dus ook voor jou? Wees niet te streng voor jezelf, dat werkt echt alleen maar averechts. Ga maar na; als je iets niet mag, heb je er juist trek in. En let op, je gaat er over dromen. En die dromen. Juist, die worden nachtmerries en gruwels als je niet oppast. Weg daarmee. Nergens voor nodig.

Sport regelmatig. En eet gewoon wat je lekker vindt. Een taartje mag echt wel, en ook een ijsje of een rode (of andere kleur natuurlijk) Tony’s. Maar niet elke dag, niet drie bolletjes en niet een hele reep. Maar dat is logisch. Toch?

Was getekend,
Nathalie Raadgers.

Meer tips? Net als Laurenne ook een proefles proberen? Een goed gesprek is altijd inbegrepen ;) https://fit4lady.nl/clubs/schagen/