Cultuurfonds

Daar valt serieus geld te halen

Cultuurfonds

Tachtig jaar
Met koning Willem-Alexander op de eerste rij vierde het Prins Bernhard Cultuurfonds donderdag in Haarlem haar 80e verjaardag. Vlak voor de bijeenkomst riep commissaris van de Koning Arthur van Dijk cultuurmakers op om een beroep te doen op het fonds.

Serieus geld
Volgens Van Dijk bepaalt cultuur de “sfeer, geur en kleur van steden en dorpen.” Daarom riep hij cultuurmakers op om een aanvraag in te dienen bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.

Van Dijk: “Dit geldt niet alleen voor bekende musea of poppodia, maar vooral ook voor de vele kleine stichtingen en verenigingen die onze provincie rijk is. Denk aan zangkoren, historische verenigingen of kleinschalige natuurprojecten waarvoor vaak vele vrijwilligers zich inzetten. We beoordelen de aanvragen nu wat coulanter. In coronatijd moeten zoveel mogelijk gezelschappen blijven staan. Zelfs met kleine bedragen kunnen grote dingen worden gedaan. € 2.000 lijkt weinig, maar voor een plaatselijke toneelclub is het serieus geld. Daarom zeg ik: doe het, probeer het, dien een aanvraag in.”

De aanvraagpagina.

foto: Jorrit Lousberg, Koning Willem-Alexander onthulde een kunstwerk van modeontwerper Bas Kosters.