Centrum autovrij

Dat zie je toch bijna overal?

Centrum autovrij

Autovrij
Het was wel een goed moment, de terrassen bezetten de markt grotendeels en er is al éénrichtingsverkeer ingesteld. We kunnen het mooi testen tot 1 september, evaluatie met alle betrokkenen en wellicht dat de autoluwe optie er dan toch eens inzit.

Tegen
Maar de politiek liet zich de motie niet zomaar aanleunen. Nog niet goed over nagedacht vonden ze, en politici zijn geen ondernemers die een goede kans direct aanpakken, in de politiek moet je met de hele goegemeente rekening houden, bovendien komt er nog een verkeerscirculatieplan aan.

Bij twijfel niet oversteken
Bij een afsluiting van de Markt is de Gracht nog steeds bereikbaar via de Torenstraat maar alleen vanuit het zuiden. Vanuit het noorden moet half Schagen dan dus omrijden en dat geeft weer meer druk in andere straten. Dat valt alleen op te lossen als ook de Gracht autovrij wordt, dan hoeft niemand om te rijden, dan moet je gewoon een parkeerplek zoeken, ook niet altijd even makkelijk overigens.
Maar daar voelen de winkeliers dan weer niets voor, bovendien moet er toch ook bevoorraad worden, kortom, te veel gedoe, we doen het voorlopig dus maar niet.