Deel

advertentie

Catch groeit uit z’n velletje

Dus werd het tijd voor een nieuwe vestiging

Catch groeit uit z’n velletje

Centrale locatie in de Noordkop
Als je op Google met een 5 sterren score wordt gewaardeerd dan wordt het vanzelf drukker en drukker. Zo ernstig dat Schagen te klein werd voor de Sushi en Streetfood van Emiel Bijpost en Kurdo Menmi. De klantenkring breidde zich uit van Den Helder tot Alkmaar en dat is vanuit Schagen niet meer te doen. Dus ging Erik  Valkenier, de derde pijler van het team, op zoek naar een geschikte en vooral centrale locatie in de Noordkop en dat werd Alkmaar.

Hoogwaardige kwaliteit staat voorop
Ze zijn nu net een paar dagen open en er is een behoorlijke verandering doorgevoerd. De mis-en-place, de voorbereidingen, zijn naar Alkmaar verplaatst. De keuken is er groter en de rijstmachines staan er. Rijst is uiteindelijk het belangrijkste ingredient van sushi. Hoogwaardige kwaliteit en iedere dag volgens exact hetzelfde proces klaargemaakt. Dat is wat goede sushi als eerste vereist. Ook de vis wordt er gefileerd en wel door chef Sai afkomstig uit de Harbour Club. Visfileren is zijn specialiteit, op de foto is hij overigens met krab bezig.

Vis
Niet onbelangrijk en dus nipt op de tweede plaats in de rangorde. De vis wordt geleverd door Jan van As. Ingewijden kennen deze leverancier als een van de beste, en sterrenrestaurants weten het zeker. Als alle ingrediënten klaar zijn voor de verdere bereiding gaat een deel naar Schagen want de sushi wordt aan de Molenstraat verder klaargemaakt, verser dan dat kan echt niet.

AZ
De groeiambitie van Catch is groot maar er wordt in kleine stapjes gewerkt. Eerst Alkmaar waar ook de spelers van AZ overigens door Catch voorzien worden van sushi. En langzamerhand worden er meer postcodes ‘opengezet’ voor bezorging. Bergen staat uiteraard op het programma maar de ambitie beslaat de gehele Noordkop.

Home Restaurant
Warm en koud bezorgen valt niet mee, het moet de auto nog in en wat warm moet zijn moet ook warm aankomen. Thuis opwarmen daar houden ze bij Catch niet van dus er is veel geïnvesteerd in de juiste verpakking. Zo wordt je thuis, ook een beetje restaurant.

Okura
Voor de fans van Den Chu, de chef uit het Okura waar Emiel oorspronkelijk mee begon, is er goed nieuws. Hij is een tijdje geleden vertrokken naar Vietnam met zijn gezin maar zijn terugkomst staat reeds gepland en dan zal hij zich weer aansluiten bij het team van Catch.
En Schagen hoeft niet bang te zijn, de Molenstraat blijft.

advertentie

Meer 'Horeca':

Magnus Festival

6 juni 2024

Aankomend weekend op de IJsbaan aan de Snevert

Er wordt met man en macht gewerkt aan het festivalterrein. Met drie podia en een feesthut gaat het zaterdag om 12 uur los.

Stiel gooit roer om

17 november 2023

Gelukkig blijven ze wel op dezelfde plek

Maar daar is dan ook alles mee gezegd, Stiel gaat volledig op de schop. Een heel avontuur maar aan de twinkeling in de ogen te zien komt het helemaal goed. Stiel gaat zichzelf heruitvinden

Daredevils

31 oktober 2023

Muzikale durfallen komen naar Schagen

Een avond waar je alle muzikale klassiekers voorbij hoort komen in rap tempo, afgewisseld met hits van nu, en verrassende tracks die je allemaal kunt meezingen. De perfecte uitgaansavond waarbij je eindigt met een schorre stem

Bockbiertocht

23 oktober 2023

Op zondag 12 november rond de kerk

Bockbier is een echt seizoenbier, in de lente is er de blonde variant maar tussen oktober en februari bestaat er de donkere variant. Het lekkerste drinkt men een bockbier van 't fust

De 3J’S komen naar Schagen

13 oktober 2023

Dé kans om deze band live te zien!

Dichterbij kun je niet komen, de 3J'S staan op de Markt in Schagen aanstaande zondag. Patrick heeft er meteen een leuk uitje van gemaakt, een 3-gangen diner én een voorprogramma voor een klein prijsje

Catch bestaat 2 jaar

13 oktober 2023

Je moet jezelf altijd weer opnieuw uitvinden!

Emiel Bijpost streek twee jaar geleden neer in de Molenstraat. Inmiddels is hij een welbekende horeca ondernemer en zijn zijn gerechten zelfs doorgedrongen tot de skybox van AZ

Amuseronde

29 september 2023

Zondag 8 oktober is de grote proeverij

Wat is er gezelliger dan op zondagmiddag lekker over de Markt te slenteren en de hele middag verwend worden met exclusieve hapjes en een mooi glas wijn. U steunt er bovendien het goede doel mee

Minervois en een vriend

10 augustus 2023

Jack, wijnkenner met een culinair randje

Al met al was het een genoeglijke samenkomst bij een glas lokale wijn en op het eind van de avond kregen ze een flesje van het domein mee; zonder etiket en onder een dikke laag stof

Minervois

3 augustus 2023

Jack, wijnkenner met een culinair randje

Bij de Cave Coöperative in Pepieux staat nog steeds tien liter wijn in depot, omdat de druivenpluk niet alleen met centjes wordt beloond, maar ook met twee liter wijn per gewerkte dag

Horeca onderzoek met mystery guests

29 juni 2023

Naar toename geweld in Noord-Hollandse horeca

Het doel van de mystery guests is om te achterhalen welke factoren bijdragen aan agressie en geweld in de horeca. Uiteindelijk moet dat tot doeltreffende training leiden

Stiel@The Garden

31 mei 2023

Hoe betoverend kan het zijn, tussen de wijnranken

Stelt u zich eens voor hoe magisch het zal zijn om te genieten van een heerlijke maaltijd omringd door de natuurlijke schoonheid van de wijngaard. De geur van verse bloemen, de zachte bries

Geluk

1 juni 2023

Jack, wijnkenner met een culinair randje

Jack was wijnhandelaar. Scholing deed hij op in de praktijk van alledag en zijn nieuwsgierigheid heeft hem gebracht tot wie hij nu is: een avontuurlijke oldtimer met een bescheiden toekomstverwachting

In den beginne…

12 mei 2023

Wijnkenner met een culinair randje

Jack was wijnhandelaar. Scholing deed hij op in de praktijk van alledag en zijn nieuwsgierigheid heeft hem gebracht tot wie hij nu is: een avontuurlijke oldtimer met een bescheiden toekomstverwachting

Franse taferelen

12 mei 2023

Rondom de kermisweek van Schagen in juni

Als je dan toch achter een mega kermistoestel schuil gaat dan kun je net zo goed iets leuks bedenken op een andere plek. En die plek werd de Schager wijngaard Avendorp

Hemelvaartsdag

12 mei 2023

Zin in een leuk feestje aanstaande donderdag?

Hemelvaart is een drukke tijd, toernooitje spelen of een lang weekend weg, maar in Schagen is het feest, een Mokums feest. De hele middag wordt het meezingen

Verkeersregelaar

7 april 2023

Is het iets voor u? Schagen heeft ze dringend nodig

Je bent bij de grootste evenementen aanwezig en het eten en drinken wordt verzorgd. Zonder verkeersregelaars is er geen Paasvee, geen popweekend en geen wielerronde

Wegwerpbekertjes

24 maart 2023

Volgende week ligt de Markt er weer vol mee

Aankomende week staan de Paasveegangers op de Markt wederom tot hun enkels in een zee van plastic bekertjes. Voor de groene partijen een doorn in het oog

Zoigl Stube in Schagen

17 maart 2023

Bier met een eeuwenoude traditie van Brouwerij STOKED!

In Duitsland wordt het zo onderhand een bedreigde biersoort omdat veel Kommun Brauereien rap in aantal afnemen. Het is een ongefilterd bier van lage gisting dat al sinds de middeleeuwen wordt gebrouwen

Dag Hap

30 november 2022

SchagenEet stopt met bezorgen

De befaamde Daghap kan niet meer besteld worden. Het gaat met pijn in het hart maar de noodzakelijke prijsverhoging deed meer zeer. Jammer voor veel vaste klanten

Proeven aan Zee

2 september 2022

Wijnwinkeltje op de Loet

Een heel leuk winkeltje wat je zomaar voorbij loopt. Vooral even naar binnen stappen de volgende keer. Je wordt allerhartelijkst ontvangen door Vinologe Joan

Stiel verhuist tijdelijk

2 juni 2022

Naar de wijngaard Avendorp

Hoe romantisch kan het zijn, een prachtig diner op de Wijngaard Avendorp. Stiel en de wijnmakers hebben de handen ineen geslagen en u kunt 11 dagen lang genieten van een Avendorp Garden Menu

Mokem in Schagen

19 mei 2022

Voor de derde keer met Hemelvaart

Onvervalste mokemer muziek op de Markt. Na twee zeer geslaagde eerdere edities gaan de café's op de Markt weer los met de Amsterdamse smartlap

Back to the Lantaern

5 mei 2022

Dat is al een tijdje geleden!

Veertigers en vijftigers in Alpha? Jawel het gaat weer gebeuren. Je hoeft niet op tijd naar huis van je moeder en je eigen kinderen kunnen inmiddels op zichzelf passen

TOV opgenomen in Gault&Millau

5 mei 2022

Een hippe restaurantgids

Van Harte Gefeliciteerd, het zijn niet de minste namen die in deze restaurantgids voorkomen. Buiten het diner werd ook de service en bediening hoog beoordeeld

Winkels open=horeca open

13 januari 2022

Koninklijke Horeca Nederland

Nu duidelijk is dat Omikron veel minder ziekmakend is dan eerder verwacht, is dit het moment horeca en winkels uit de lockdown te halen, schrijft Horeca Nederland aan het kabinet

Kerstmarkt

24 december 2021

Maar dan in piepklein formaat

Er staan er een stuk of vier op de Markt, van die leuke houten kerstmarktkramen. Je kunt er warme chocomel met slagroom krijgen en snert en natuurlijk glühwein want als Mohammed niet naar de berg komt...

Met Pann door de Nacht

24 december 2021

Radio programma vanuit café Piet Pann

Je mag muziek aanvragen tegen betaling, er is een Rad van Fortuin, de prijzen van sponsors stromen al binnen, en de opbrengst gaat naar een goed doel

Parkeerprobleem centrum Schagen

26 november 2021

Helft van parkeerterrein is onbruikbaar

Wegens de verbouwing van het winkelcentrum is er een nijpend parkeerprobleem ontstaan. De plekken rondom de kerk werden node gemist. Ondernemers in het centrum waren gelukkig eensgezind

Ingezonden brief

26 november 2021

Van een horeca ondernemer

De steun voor de horeca is slechts een gedeeltelijke loonsteun voor de werknemers, en geld dat rechtstreeks naar de huurbaas en de energiemaatschappij gaat, de horeca ondernemer krijgt niets

Catch Streetfood & Sushi

1 oktober 2021

Vandaag open!

Emiel Bijpost kookte bij Brasserie van Baerle en Den Chu bij het Okura, breng die twee bij elkaar en een succesformule is geboren. Gelukkig zijn ze in Schagen neergestreken

SES

17 september 2021

Stichting Evenementen Schagen

De horeca op de Markt heeft zich verenigd in de SES. Maar wat doet de SES nou precies en wat gebeurt er allemaal achter de schermen

Horeca tijger

17 september 2021

Wie wil dat nou niet zijn?

voor de ‘snelcursus’ mensenkennis die je automatisch volgt, voor het ‘oog voor de ander’ dat je zeker ontwikkelt. Voor de smaken die je leert kennen, voor de fooi die je krijgt uit waardering

De Kastanjeboom

30 juli 2021

Gesloten maar niet voor lang meer!

Het Dorpshuis is al geruime tijd dicht en dat is best jammer. Maar Dirkshorn mag zich verheugen op een culinair avontuur met Luke Verweij achter de stoof

Havanna in quarantaine

23 juli 2021

En restaurant Stiel ook!

Fijn als je personeel min of meer een vriendenclub is geworden in de loop van de tijd, minder als Corona om de hoek komt kijken en ze kat na kat positief testen

Inschrijven Flessenpost uit Schagen
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Schagen. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug