Deel

advertentie

Bangkok

Van onze globetrotter uit Schagen

Bangkok

Hua Hin
Als ik uit het vliegtuig stap, loop ik tegen een muur van warme lucht aan. Oh ja, van 14 naar ruim 30 graden is weer even wennen. Maar ik vind het direct erg prettig. Ik wil via 12Go openbaar vervoer regelen naar Hua Hin. Het blijkt dat ik dat niet meer op de dag zelf kan doen, dus moet ik een taxi regelen. Dat wordt een prijzige rit, maar dan ben ik er nog voor het donker wordt.
De Grab chauffeur blijkt een dame op leeftijd te zijn. Grappig hoe ik mensen van mijn leeftijd allemaal oud vind maar mezelf niet.

Toch stoor ik mij snel aan haar onrustige rijden en had liever een jongere chauffeur gehad.
Ze spreekt ook geen Engels wat het niet makkelijk maakt om te communiceren. Ik realiseer mij evenwel dat het belangrijker is dat ik Thai ga spreken dan dat zij Engels moet leren en neem mij voor het studieboek weer te gebruiken. De rit naar Hua Hin duurt ruim drie uur en is saai te noemen.

Ik heb het hotel goed gekozen, Betaalbaar, nu het nog geen hoogseizoen is en voor de verandering een geweldig zwembad. Het lijkt in de eerste instantie in een ‘dode’ wijk te liggen, maar als ik, in dezelfde straat, naar de supermarkt wandel kom ik langs een levendig uitgaansgebied Wonderland genaamd met vele bars en restaurants. Ook hier duiken overal jonge dames op om mij naar binnen te praten, maar ik ben moe van de hele dag reizen en wil naar bed, mijn eigen bed dus….

Von heeft mij herhaaldelijk verteld over de te harde en te korte bedden van een paar jaar geleden toen zij met haar zus haar vader wilden bezoeken. Zij kan haar oren dan ook niet geloven als ik zeg dat ik een super bed heb van 2.20 meter lang en heerlijk zacht. Ik vermoed dat de toenemende westerse toeristen hier debet aan zijn. Ik slaap dan ook heerlijk, de eerste nacht. Daarna vindt mijn onderrug het bed waarschijnlijk te zacht want ik krijg flinke rugpijn de dagen daarna. Ik los het op door de dikke topper dubbel te vouwen en op de houten vloer te leggen. Dat wordt even geen schoonmaken voor het personeel.
Het helpt wel want na een nacht op de grond is mijn rugpijn verdwenen.

Massage
Von en ik hebben ons eerder in Thailand meerdere keren laten masseren. Ook nu maak ik er graag gebruik van. Ik had gegoogeld en zag dat er een massage door blinden werd aangeboden. Ik vond het een positief gebeuren. Meerdere blinden vonden zo werk. Toen ik er kwam was er alleen nog een man beschikbaar. In principe zijn alle salons bemenst door dames. Zijn toch wat trieste aanblik deed mij besluiten hem te steunen, dus ik ging akkoord. Na enige tijd kreeg ik het vermoeden dat deze blinde man ook nog ander werk had, want ik voelde ruwe eeltige handen op mijn rug. Ik heb het uit medelijden maar ondergaan maar moest moeite doen om mijn lachen in te houden. Dit was duidelijk een eenmalig gebeuren.
Direct naast het hotel kost een uur olie-massage 300 Baht, wat 8 euro is en wordt gegeven door een dame met zachte handen. Ik ben er meerdere keren geweest en iedere keer is het een uur genieten.

Verkouden
Hoe ik er aan ben gekomen weet ik niet maar opeens ben ik meerdere dagen snip verkouden en hoest de longen uit mijn lijf, ik nies ontzettend vaak en voel mij knap beroerd.
Het blijkt dat Von ook niet lekker is in Nederland. Is dit de tol voor het afscheid en toch een teken van stress ? Ik ben er te nuchter voor en wijt het aan toeval of wellicht de airco die non-stop aanstaat.

Koningsdag
Op koningsdag sta ik moeizaam op om eten te halen in de supermarkt. Toevallig komt er net een tuktuk (toektoek op z’n Thais) voor het hotel om mensen af te zetten en ik kan hem huren voor mijn boodschappen. De chauffeur heeft een oranje hoedje op en na terugkomst weet ik hem over te halen een foto te maken van mij achter het stuur met zijn hoedje op.
Als ik aan hem en enkele omstanders vertel hoe Nederland op dat moment een golf van oranje is wordt men enthousiast en gaan zij van mij foto’s maken. Ik betaal de bestuurder ruimhartig en post de foto direct op facebook en krijg vele duimpjes als waardering.

Vrijwilligerswerk
De laatste vrije dagen in Hua Hin gaan na twee dagen ziekbed snel voorbij. Ik check uit en probeer een taxi te regelen. Dan blijkt dat het opgegeven adres niet wordt herkend door Google maps. Ik laat de receptioniste bellen en het duurt een half uur voordat mijn locatie voor vier weken duidelijk wordt. De chauffeur rijdt op de coördinaten. Als na een halfuur rijden wij midden in de ‘bush’ staan snapt ook de chauffeur het niet meer en gaat bellen. Gelukkig komt Jack, een van de twee organisatoren, snel op de scooter aan en leidt ons naar het complex. Het blijkt dat zij door een heftige overstroming moesten verhuizen naar een plek een paar honderd meter in de buurt.

Ik was tamelijk geschrokken van enkele recensies over deze locatie. In niet mis te verstane woorden werden de vrijwilligerservaringen gedeeld. Slechte ontvangst, geen sociale contacten met de twee eigenaars. Gelukkig stonden er veel meer zeer positieve ervaringen tegenover. Als ik hartelijk door Jack wordt begroet en rondgeleid verdwijnt mijn twijfel als sneeuw voor de zon. Ik ga het hier wel uithouden. Het mooie van vrijwilligerswerk is dat je te allen tijde kunt stoppen. Vanavond kreeg ik ‘fried rice’ van Jack zijn moeder. Het smaakte heerlijk. Als ik daarna ook nog groep jonge kinderen ontmoet die vrij snel mijn hart stelen begin ik er zelfs zin in te krijgen.

Ik schrijf dit nu in het pikkedonker, gezeten op de veranda. Het is nog heerlijk warm met ruim 20 graden. Met een vogelconcert a la piepende schommels op de achtergrond, voel ik mij als in donker Afrika.
Ik app even intensief met Von, wat erg fijn is.
Alleen maar zeker niet eenzaam. Spannend dit…
Wordt vervolgd.

Met donkere groet,
Henk Boerhave ([email protected])

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Bangkok Bangkok Bangkok Bangkok Bangkok Bangkok
advertentie

Meer 'Rechterkolom':

Veel waardering voor Marijke

29 september 2023

Wethouder Erol reikt haar het Schager Compliment uit

Al 40 jaar is Marijke vrijwilligster bij Steuntje in de rug. Ze brengt regelmatig bezoekjes aan mensen die ziek zijn. De Historische Vereniging Harenkarspel kan ook op haar rekenen als vrijwilligster

Trein gecharterd

29 september 2023

Opa, kijk ik vond op zolder...

Ieder jaar weer!

29 september 2023

En vaak zie je ze niet eens vliegen!

Depressie

29 september 2023

Hoe herken je het en wat moet je ermee?

Film over Milanese politieman

29 september 2023

En een prachtig verfilmd Koreaans verhaal

Smaakmaker

29 september 2023

Een overweging van IkWik

Schoonheidsspecialiste

29 september 2023

Op bezoek bij Kitty op de radio

Erfgoedfestival

29 september 2023

Masterclasses in interviewen en scriptschrijven

Van der Maarel en Van Kaam

18 september 2023

Cabaretiers samen en toch apart!

Gewapend met een scherpe dosis humor en een oude ziel neemt hij de toeschouwers mee in zijn zoektocht naar de steunpilaar van zijn levensgeluk: Overzicht!

Afscheidsconcert Chris Hinze

21 september 2023

Een buitenkans voor de muziekliefhebber!

Een verrassende mix van inventief en virtuoos fluitspel, magische gitaarklanken en de indringende sound van klankschalen, gongs en bells. Dit alles in combinatie met indrukwekkende sfeerbeelden van de vele lange reizen die Chris Hinze de afgelopen jaren maakte

De Dorpen

2 juli 2021

Opa kijk ik vond op zolder...

De Spreeuw

23 september 2022

Ze kunnen zelfs een autoalarm nadoen

Boerenland wandeltocht

18 september 2023

De paden op de dijkjes over

Stoptober

21 september 2023

Roken grote oorzaak ziekte en sterfte

Oppenheimer in Scagon

19 september 2023

En een familiedrama in de Zuid-Amerikaanse bossen

Hoe #active ben jij?

8 september 2023

Landelijke campagne tijdens Europese week van de sport

In de week van 23 tot en met 30 september, tijdens de Europese Week van de Sport, organiseert de Nederlandse fitnessbranche een inspirerend event #BEACTIVEDAY

ETOS en de Kolhorner visvaart

15 september 2023

Opa kijk ik vond op zolder...

Parnassia

15 september 2023

Prachtige stervormige witte bloemen

Kopballen en hersenschade

13 september 2023

Risico ook aanwezig in jeugd amateursport

Sisi vanuit een ander perspectief

12 september 2023

En een mysterieus drama: The eternal daughter

Op zoek naar gezelschap

14 september 2023

Vindt u het leuk om af en toe bij iemand langs te gaan?

Cursus Opvoeden & Zo

11 september 2023

Het is niet altijd even gemakkelijk

De bijeenkomsten zijn gericht op ouders of opvoeders van kinderen van groep 1 tot en met groep 8. Het is gericht op alledaagse opvoedingssituaties. Hoe kun je ze stimuleren en hoe corrigeren

Medelanders

14 september 2023

Een overweging van IkWik

glasvezel

11 september 2023

Wordt momenteel aangelegd in de dorpen van Schagen

Avond voor Juf en Meester

12 september 2023

In de boekhandel aan de Gracht te Schagen

Regenboogweek

21 september 2023

In de tweede week van oktober

Gemeente Schagen wil dat iedereen mee kan doen in onze samenleving, uitsluiting moet echt worden uitgebannen en de Regenboogweek zou overbodig moeten zijn, maar zover zijn we nog niet

Onderscheiding voor mevr. Ligthart

8 september 2023

Voor haar jarenlange toewijding aan de Kerk van Krabbendam

Al vanaf haar 16de is mevrouw Ligthart-Rentenaar nauw betrokken bij de Kerkelijke gemeente van Krabbendam. Ze wordt beschreven als empathisch, kritisch, en vooral iemand op wie je kan bouwen

Werkverschaffing

8 september 2023

Opa, kijk ik vond op zolder...

Kolibrievlinderrups

8 september 2023

Struinen door de duinen met een groep fotografen

Tekenbeet

8 september 2023

Als je dat vaak oploopt laat je dan vaccineren

Tekenencefalitis wordt veroorzaakt door het tick-borne encephalitis virus. Mensen kunnen het virus oplopen door een tekenbeet. In sommige gevallen treedt hersenvliesontsteking op of hersenontsteking

Thuisbrigade dag

8 september 2023

Doe een klusje voor een ander die dat zelf niet kan

Duitse en Franse film

8 september 2023

In het Scagon De Luxe volgend weekend

Feestelijke opening Roze Schakel

8 september 2023

Aan de Iepenlaan in Schagen en iedereen is welkom

Rabobank ClubSupport

8 september 2023

Steun Culturele Stichting Niedorp en stem!

Inschrijven Flessenpost uit Schagen
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Schagen. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug